Popularne posty

  • Czy warto suplementować koenzym Q10?
    Czy warto suplementować koenzym Q10?
    16072 Wyświetlenia

    Sięganie po suplementy diety budzi wątpliwości u wielu osób. Niektóre substancje można przecież równie dobrze znaleźć w pożywieniu, inne mogą wywołać jakieś skutki uboczne lub alergie, ale właściwie dobrane produkty przynoszą naprawdę masę korzyści dla naszego organizmu. Tak ma na przykład koenzym Q10. Jaki wybrać, żeby sobie nie zaszkodzić? Ile czasu można go przyjmować i w jakich dawkach?

    Więcej
  • Dieta niskotłuszczowa - dla kogo jest? Ile kalorii? Co jeść?
    Dieta niskotłuszczowa - dla kogo jest? Ile kalorii? Co jeść?
    16020 Wyświetlenia

    Szeroki wybór diet może każdego wprowadzić w zakłopotanie. W końcu musimy się z każdą bliżej zapoznać, zanim będziemy w stanie podjąć w pełni świadomą decyzję na temat tego, która z tych diet będzie najlepsza właśnie dla nas. Można też udać się do dietetyka. Ale czekanie na wizytę, kolejki... Szybciej będzie samodzielnie się zorientować na przykład, co to jest dieta niskotłuszczowa, komu się ją zaleca, a jakie ma przeciwwskazania.

    Więcej
  • Witaminy i minerały dla mężczyzn
    Witaminy i minerały dla mężczyzn
    15899 Wyświetlenia

    Artykuł omawia znaczenie witamin i minerałów dla zdrowia mężczyzn. Zaleca się spożywanie witaminy D, która pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i układu odpornościowego oraz witaminy E, która działa jako przeciwutleniacz i wpływa na funkcjonowanie układu rozrodczego. Ważne są również minerały, takie jak cynk, magnez i selen, które wpływają na produkcję hormonów, układ odpornościowy i ogólną kondycję organizmu.

    Więcej
  • Co na zaparcia? Nie tylko DOMOWE sposoby na problemy z wypróżnianiem
    Co na zaparcia? Nie tylko DOMOWE sposoby na problemy z wypróżnianiem
    15847 Wyświetlenia

    Kiedy treści pokarmowe zalegają w twoich jelitach, gdy wypróżnianie nie odbywa się w sposób prawidłowy - najlepiej codziennie, a co najmniej 3 razy w tygodniu - potrzebny jest ci szybki sposób na zaparcia, by nie doszło do zatrucia wskutek fermentacji. Wszystko przez to, że z upływem czasu procesy gnilne stają się coraz bardziej zaawansowane, a ich produkty coraz bardziej szkodzą zdrowiu.

    Więcej
  • Co warto wiedzieć o pierwszej suplementacji?
    Co warto wiedzieć o pierwszej suplementacji?
    15790 Wyświetlenia

    Co warto wiedzieć o pierwszej suplementacji?

    Więcej
  • Biotyna - na co pomaga, w czym jest dużo biotyny?
    Biotyna - na co pomaga, w czym jest dużo biotyny?
    15754 Wyświetlenia

    Biotyna, często określana jako witamina H lub B7, jest niezwykle ważnym składnikiem w diecie, wspierającym szereg procesów w organizmie człowieka.

    Więcej
  • Bakterie w moczu w ciąży - co to oznacza i co z tym zrobić?
    Bakterie w moczu w ciąży - co to oznacza i co z tym zrobić?
    15616 Wyświetlenia

    Do monitorowania przebiegu ciąży potrzebne są badania USG, krwi i moczu. Nie wszystkie udaje się samodzielnie zinterpretować, ale w nowoczesnym systemie wyników widać każde odstępstwo od normy. A to skłania do refleksji, dlaczego pojawiły się np. bakterie w moczu. Czy to poważne? Czy trzeba to leczyć? A jeśli trzeba, to czy koniecznie antybiotykiem i czy to niebezpieczne dla dziecka?

    Więcej
  • Kofeina – prawdziwy sprzymierzeniec każdego sportowca
    Kofeina – prawdziwy sprzymierzeniec każdego sportowca
    15497 Wyświetlenia

    Kofeina – prawdziwy sprzymierzeniec każdego sportowca

    Więcej
  • Jak poprawić pamięć? 9 skutecznych sposobów, które Ci pomogą
    Jak poprawić pamięć? 9 skutecznych sposobów, które Ci pomogą
    15473 Wyświetlenia

    Stres, natłok obowiązków, niewłaściwa dieta, niedobór snu, choroby - jest wiele czynników, przez które pamięć zawodzi. A to utrudnia nadążanie za tempem życia w większości krajów. Powiązany z tym spadek koncentracji i produktywności może grozić zwolnieniem z pracy czy też obniżeniem się średniej ocen u dzieci. Dlatego warto znać sposoby, jak polepszyć pamięć, i to bez suplementów diety.

    Więcej
  • Zielone warzywa – jakie mają wartości odżywcze?
    Zielone warzywa – jakie mają wartości odżywcze?
    15348 Wyświetlenia

    Zielone warzywa, takie jak szpinak, brokuły, jarmuż, sałata czy rukola, są bogatym źródłem wielu wartości odżywczych. Zawierają dużo witamin, takich jak witamina C, K, A i kwas foliowy, oraz minerałów, takich jak żelazo, wapń, magnez i potas. Są również bogate w błonnik, który pomaga w utrzymaniu zdrowia układu trawiennego i reguluje poziom cukru we krwi. Ponadto, wiele zielonych warzyw ma właściwości przeciwutleniające, co oznacza, że pomagają w ochronie przed chorobami, takimi jak choroby...

    Więcej
|< .... 1718192021222324252627 .... >|
Showing 211 to 220 of 488 (49 Pages)