W artykule znajduje się opis poszczególnych właściwości leczniczych rozmarynu lekarskiego.
Popularne posty
-
Propolis: Właściwości i jak odpowiednio go stosować?WięcejPropolis to naturalny produkt pszczeli, znany ze swoich licznych właściwości zdrowotnych. Jego złożony skład, obejmujący flawonoidy, terpenoidy, żywice i składniki mineralne, czyni go skutecznym w walce z infekcjami, stanami zapalnymi i trudnogojącymi się ranami.
-
Stres - przyczyny, objawy, metody zapobieganiaWięcejStres to psychiczna i fizyczna reakcja organizmu na zewnętrzne, najczęściej negatywne bodźce nazywane stresorami.
-
Rodzaje makaronu – jaki makaron wybrać na diecie?WięcejWiele osób zastanawia się: Makaron na diecie – czy to aby dobry pomysł? Czy makaron ryżowy jest zdrowy? Jaki makaron jest najlepszy? Istnieją liczne rodzaje makaronu. Różnią się one od siebie kształtem, pochodzeniem, smakiem, ale i właściwościami oraz wartościami odżywczymi. Z pewnością niemal każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie, także osoby na diecie redukcyjnej, bezglutenowej czy diabetycy.
-
Czym jest i jakie właściwości ma EGCG (galusan epigallokatechiny)?WięcejWłaściwości EGCG są bardzo szerokie i mogą wspierać organizm człowieka w procesie odchudzania, a nawet w walce z nowotworami.
-
Kwas kaprylowy - jak działa i na co się go stosuje?WięcejSprawdź na co pomaga kwas kaprylowy i kiedy warto go stosować.
-
Jak prawidłowo uzupełnić niedobór jodu w organizmie?WięcejW poniższym artykule przedstawiamy najważniejsze informacje na temat pierwiastka, jakim jest jod.
-
Budowa mózgu i jego funkcje – kompleksowy przewodnikWięcejOdkryj fascynujący świat budowy mózgu, poznaj funkcje jego głównych struktur i dowiedz się, jak zdrowy tryb życia wpływa na pracę układu nerwowego.
-
Kiszona kapusta – dlaczego warto ją jeść i jak ją zrobić?WięcejKiszona kapusta powstaje poprzez poddanie świeżej kapusty procesom fermentacji mlekowej. Jest ona bardzo zdrowym produktem i jednocześnie może wspomagać odchudzanie. Zawiera dużą ilość bakterii probiotycznych, błonnika pokarmowego i jest niskokaloryczna, dlatego warto po nią sięgać na diecie, jednak musimy uważać z jej ilością, jeśli cierpimy na nadkwasotę, refluks, choroby nerek lub nadciśnienie tętnicze.
-
Reumatoidalne zapalenie stawów – przyczyny i występowanieWięcejReumatoidalne zapalenie stawów (RZS) jest przewlekłą, postępującą i często upośledzającą ruchowo chorobą autoimmunologiczną.