Najnowsze posty
-
Dlaczego warto jeść tofu? 5 pomysłów na to, jak je przygotować
Tofu to wegański zamiennik twarogu, który robi się z mleka sojowego. Dzięki temu jest produktem wysokobiałkowym. Ma wiele właściwości prozdrowotnych, ale nie wszyscy mogą je włączyć do swojej codziennej diety. Jakie są przeciwskazania do jedzenia tofu? Dlaczego warto po nie sięgać w każdym innym przypadku?
-
Dieta Ewy Dąbrowskiej - czy jest bezpieczna?
Dieta owocowo warzywna ma swoje korzyści, ale i niesie ryzyko pewnych niedoborów. Tak jak dieta wegańska, nie dostarcza witaminy B12, tak brak urozmaiconych posiłków również może źle wpływać na organizm. Jakie jeszcze niebezpieczeństwa czyhają na osoby, które podejmą wyzwanie? Czy rezultaty są warte zachodu?
-
Jak schudnąć po ciąży? 9 sprawdzonych rad
Ciąża to radosny okres, który wiąże się niestety z mniej radosnym przybieraniem na wadze. Dziecko dzieckiem, kochany ciężar, ale ten tłuszcz, który je chronił... Cóż, jest zbędny, gdy się urodzi. Dlatego wiele mam szuka sposobów na odchudzanie po ciąży.
-
Dieta niskotłuszczowa - dla kogo jest? Ile kalorii? Co jeść?
Szeroki wybór diet może każdego wprowadzić w zakłopotanie. W końcu musimy się z każdą bliżej zapoznać, zanim będziemy w stanie podjąć w pełni świadomą decyzję na temat tego, która z tych diet będzie najlepsza właśnie dla nas. Można też udać się do dietetyka. Ale czekanie na wizytę, kolejki... Szybciej będzie samodzielnie się zorientować na przykład, co to jest dieta niskotłuszczowa, komu się ją zaleca, a jakie ma przeciwwskazania.