Najnowsze posty
-
Dlaczego nie chudnę? 8 powodów, przez które nie możesz schudnąć
Istnieje wiele czynników, utrudniających zrzucenie wagi. Dziedziczne predyspozycje nieraz ograniczają nasze możliwości. Tak samo choroby. Najłatwiej samemu rozwiązać sprawę, gdy popełniamy błędy w odchudzaniu, bo w przeciwnym razie trzeba udać się do specjalisty, diagnozować i leczyć przyczyny.
-
Kiszona kapusta – dlaczego warto ją jeść i jak ją zrobić?
Kiszona kapusta powstaje poprzez poddanie świeżej kapusty procesom fermentacji mlekowej. Jest ona bardzo zdrowym produktem i jednocześnie może wspomagać odchudzanie. Zawiera dużą ilość bakterii probiotycznych, błonnika pokarmowego i jest niskokaloryczna, dlatego warto po nią sięgać na diecie, jednak musimy uważać z jej ilością, jeśli cierpimy na nadkwasotę, refluks, choroby nerek lub nadciśnienie tętnicze.
-
Zioła na odchudzanie – 10 skutecznych mikstur odchudzających
Zioła mają liczne prozdrowotne właściwości, dlatego wybierane są często jako składnik diety. Same w sobie nie zapełniają żołądka, ale w formie naparu stanowią dobry dodatek do posiłków. Mogą też być przyprawami. Ich powszechna dostępność i szerokie zastosowanie tym bardziej przyciągają nasze zainteresowanie.
-
Owsianka na diecie – dlaczego warto ją jeść? Jak zrobić owsiankę?
Owsianka, czy to surowa (namoczona wcześniej przez kilka godzin), czy też ugotowana, dostarcza organizmowi wielu substancji odżywczych, witamin i minerałów. Jej codzienne spożywanie przynosi wiele korzyści dla zdrowia, a także wpływa pozytywnie na redukcję masy ciała. Stąd też owsianka na diecie jest bardzo dobrym pomysłem.