Najnowsze posty
-
Jajka na diecie – ile można zjeść? 5 przepisów na zdrowe śniadanie z jajek
Jajka, jak to nabiał, dostarczają pełnowartościowe białko i wapń, ale też nienasycone kwasy tłuszczowe, które częściej spotykane są w roślinach niż produktach zwierzęcych. Ponadto mają niski indeks glikemiczny. I dzięki tej małej zawartości cukrów są bezpieczne dla osób odchudzających się i diabetyków. Dlaczego warto jeść jajka na diecie?
-
Chleb na diecie – fakty i mity. Jakie pieczywo na diecie jeść
Chleb dostarcza sporych ilości węglowodanów, przez co odchodzi się od niego na wielu rodzajach diety. Czy jednak każde pieczywo tuczy? Jakie są zamienniki? A może wierzymy w mity i biały chleb wcale nie musi zostać wykluczony z diety przy odchudzaniu? Chleb na diecie – czy można go jeść?
-
Efekt jojo - co to jest i jak go uniknąć? Dieta bez efektu jojo
Efekt jojo to zmora odchudzających się osób. Trudno wybrać odpowiednią metodę redukcji wagi, gdy każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na polecane sposoby. Są jednak pewne wspólne zależności. Na przykład, gwałtowny powrót z diety do starych nawyków kłóci się z zasadami tego, jak uniknąć efektu jojo.
-
Sposoby na cellulit – 7 pomysłów na to, jak się pozbyć pomarańczowej skórki
Cellulit to głównie kobiecy problem z niewłaściwym ułożeniem tłuszczu, bo prowokuje go nadmiar estrogenów. W skórze powstają wtedy grudki, skąd porównanie do pomarańczy. Świadczy o kłopotach zdrowotnych, dlatego wymaga interwencji po dostrzeżeniu pierwszych objawów, najczęściej na udach, pośladkach czy brzuchu.