Najnowsze posty
-
Spirulina co to takiego i jakie ma właściwości lecznicze?
Spirulina to rodzaj mikroalg ceniony za unikalny skład odżywczy i korzystne działanie na organizm. Dostarcza białka, witamin i minerałów, wspiera odporność, działa antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie, a także może pomóc w regulacji metabolizmu. Kluczem do bezpiecznego stosowania jest wybór produktu wysokiej jakości i stosowanie się do zaleceń producenta.
-
NAC - czym jest, kiedy stosować, jak dawkować i kiedy unikać?
N-acetylocysteina (NAC) jest pochodną aminokwasu L-cysteiny. Wykorzystuje się ją w medycynie jako odtrutkę przy niektórych rodzajach zatruć (m.in. paracetamolem).
-
Szyszki chmielu: działanie niepożądane, właściwości oraz dawkowanie
Szyszki chmielu to popularny surowiec roślinny o właściwościach uspokajających, ale czy ich stosowanie może powodować działanie niepożądane? Sprawdź, jakie skutki uboczne mogą wystąpić i kiedy zachować ostrożność."
-
Czym jest Gurmar, jakie posiada właściwości i jakie są efekty stosowania?
Gurmar wykorzystywany jest jako środek regulujący przemianę węglowodanów, a także wspierający proces odchudzania.