Fruktoza - Encyklopedia wiedzy - sklep UNS.PL

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

UNS5 UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY:

Fruktoza

Fruktoza to cukier prosty, który w przemyśle spożywczym jest stosowany na szeroką skalę. Fruktoza jest cukrem, który w sposób naturalny występuje w owocach, miodzie i niektórych warzywach (np.: marchewka). Fruktoza znajduje się także w większości typowych słodzików, które można dziś obecnie nabyć. Fruktoza prezentuje się jako biała substancja bez smaku i zapachu (tzw. Fructoza - Fructose). Fruktol to czysta fruktoza.

Fruktoza jest łatwo przyswajalnym cukrem organicznym o podwyższonej temperaturze wrzenia. Fruktoza jest słodzikiem, który nie wpływa negatywnie na zęby - nie powoduje próchnicy. Fruktoza może być stosowana także podczas odchudzania, ze względu na jej niski indeks glikemiczny.