FOS - Encyklopedia wiedzy - sklep UNS.PL

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

UNS5 UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY:

FOS

Fruktooligosacharydy to składnik zawarty w produktach o niskiej wartości kalorycznej, takich jak jogurty lub syropy owocowe. FOS stanowią również źródło cukrów rozpuszczalnych, izolowanych z naturalnie występujących frukto- i galaktozy. Jest ich 3 rodzaje: oligofruktoza (OFA), inulina oraz fructoza.

Fruktooligosacharydy to cukry rozpuszczalne, które wykazują szerokie spektrum działania pro- i prebiotycznego. Stanowią one źródło energii dla dobrej flory jelitowej oraz pobudzają jej rozwój. Dodatkowo, FOS hamują namnażanie się szkodliwych bakterii, zapobiegając tym samym powstawaniu zakażeń.

Fruktooligosacharydy to cukry, które występują naturalnie w większości roślin strączkowych, warzyw oraz owoców. Ich największą zaletą jest to, że hamują rozwój szkodliwych bakterii i drożdżaków w przewodzie pokarmowym człowieka. Ponadto, FOS pomagają zmniejszyć poziom cukru we krwi i wspierają walkę z alergiami oraz astmą.