Ferulic Acid - Encyklopedia wiedzy - sklep UNS.PL

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

UNS5 UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY: UNS5 KOD RABATOWY:

Ferulic Acid

Kwas ferulowy to kwas organiczny, który występuje w roślinach. Jego nazwa pochodzi od staropolskiego słowa "ferula", czyli drzewo laurowe. Kwas ferulowy posiada liczne właściwości prozdrowotne, dlatego znajduje coraz większe zastosowanie w kosmetyce i farmacji. Wykorzystywany jest do produkcji kremów przeciw zmarszczkom oraz kosmetyków do włosów. Ponadto kwas ferulowy jest nawilżający, przyjemny dla skóry. Jego korzeń, który można spotkać na rynku polskim pod postacią syropu lub oleju stanowi doskonałe uzupełnienie diet odchudzającej, ponieważ hamuje apetyt i poprawia krążenie krwi.